Går an å utvikle en allergi for alkohol helt ut av det blå?

Hei! Jeg sliter med at jeg blir i dårlig form av veldig lite inntak av alkohol. Dette er noe som har kommet senere, da jeg fint kunne være på fest og drikke like mye som de andre før. Nå blir jeg i dårlig form og holder på å kaste opp av 1/2 drink eller 1 øl eller lignende. Jeg har prøvd mange forskjellige typer alkohol, drinker og vin. Symptomene er de samme.
Jeg lurer på om det går an å utvikle en allergi for alkohol helt ut av det blå?

Mvh (anonymisert)

mann/gutt |
21 år |
viken

  Rusinfo svarer:

Allergi ovenfor alkohol er som regel allergi for tilsetningsstoffene, og ikke alkoholen i seg selv. Du skriver imidlertid at du har prøvd veldig mye forskjell med samme reaksjon, så da er det kanskje mindre sannsynlig.

Hvis du har drukket ofte, kan mageslimhinnen bli så irritert og tynn, at den tåler mye mindre alkohol enn før. Du kan også tåle lite alkohol om du har mageplager eller sykdommer.

Vi vil anbefale deg å ta en prat med legen for å undersøke hva som kan være årsaken i ditt tilfelle.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.