Alkohol, medisinering og fordøyelsesproblemer

Alkohol og andre medisiner.
Jeg har sterke smerter og nevrologiske symptomer og er mye sengeliggende. For smerte får jeg bl.a. temgesic og paracet (3 gram), samt sobril og stilnoct.
Jeg tar ofte 2 glass vin om kvelden, gjerne 3-4 i helgene. Det er lite å gjøre pg livet blir litt snillere med et par glass. Vet det ikke er anbefalt, men hjelper på opplevd livskvalitet. Men i det siste har jeg fått diaré. Ligger et oljelag på toppen, er enten porøs eller grøtete (unnskyld detaljer). Jeg fikk tatt blodprøver for noen uker siden som var OK men lurer likevel på om leveren kan være skadet og på om jeg har alkoholdiare. Pleier absolutt ikke å ha dette. Jeg lurer på hvor akutt eller farlig dette er, og om jeg må gjøre annet enn å prøve å drikke litt mindre?
Har drukket det samme i ca 7 år.

kvinne/jente |
47 år |
oslo

  Rusinfo svarer:

Trist å høre om helseproblemene dine, forstår at dette er en belastning. Flere av medisinene du nevner bør ikke kombineres med alkohol, men det virker som du er bevisst på dette.

Vi er ikke helsepersonell og kan derfor ikke gi medisinske råd. Problemene du nevner kan være som følge av medisineringen og/eller alkoholbruken, men dette er ikke vårt fagområde så vi kan ikke si noe sikkert om dette.

Vi anbefaler derfor at du tar kontakt med fastlege eller andre helsetjenester for å få råd om situasjonen og hva som bør gjøres. Med slike plager tenker vi det er lurt å ta kontakt med dem så snart som mulig. God bedring!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Tjenesten er åpen på hverdager kl 11-18.

Vi holder stengt

  • 1.mai
  • 10.mai
  • 17.mai
  • 18.mai
  • 29.mai

 

Tirsdag 2.mai åpent 15-18

Tirsdag 16. mai åpent 15-18

Tjenesten er stengt kl 14.30-15 hver dag.