Anonym spørreundersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Anonym undersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Kan legen min nekte meg medisiner?

Eg bruke Dolcontin depo 30 mg morning og 30 mg kveld. Eg får 5 mg som skal tas utenom ved behov for å holde smerter i sjakk. Har brukt di i 6 år nå fast. Men nå har legen min sagt at han ikke vil skrive ut min resept før eg har hatt timen min hos han to dager etter eg er tom for medesinene. Hva skal eg gjøre da. Er det noe eg kan ta som hjelpe meg i to dager til eg får min resept. Livredd for å bli dårlig for eg slete endel med angst depresjoner og mye smerter. Eg vet det e farlige medesiner men kroppen min tåle ingenting av medesiner. Tok en blodprøve som viste meg at om eg tok feks paralgin forte og kodein og sånt så virke det ikkje på kroppen min. Kun morfin sa legen som virket på meg. Kan legen min nekte meg sånt. Kjenne eg blir fortvila

kvinne/jente |
47 år |
rogaland

  Rusinfo svarer:

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Det er legen som bestemmer hvordan medisineringen din skal være, så ja – legen din kan nekte deg det. Det må selvsagt være medisinsk forsvarlig, men vi antar at legen din har gjort den vurderingen.

Det aller beste er nok å være helt ærlig med legen din. Si at du kommer til å gå tom før timen, og at du er redd for å bli dårlig. Er du ærlig kan legen veilede deg i hvordan du skal håndtere dette. Kanskje legen ikke er klar over at du kommer til å gå tom heller? I så fall kan det hende han likevel kan gi deg medisin så det holder til timen, og heller hjelpe dem med en nedtrapping etter det hvis det er sånn at du ikke kan ta like mye som før.

Vi vet ikke hvor lenge det er til denne timen, men hvis det er noen dager til kan du eventuelt prøve å ikke bruke opp de 5 mg. som du skal ta ved behov. Da slipper du i alle fall å gå helt tom.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.