Tror jeg har utviklet en slags avhengighet av cannabis

jeg bruker cannabis noen ganger. men nå tror jeg at jeg har utviklet en slags avhengighet. jeg føler jeg har ting under kontroll, men jeg vil røyke hver dag. klarer å ikke røyke, men tenker ganske ofte på det

mann/gutt |
20 år |
viken

  Rusinfo svarer:

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Det er litt uklart akkurat hva du spør om her – men sånn vi forstår deg, er du litt bekymret for om du er på vei til å utvikle en avhengighet eller ikke.

Det er ikke alltid en klar grense mellom «avhengig» og «ikke avhengig». Men en ting å gjøre for å forstå dette bedre, er å prøve å ta en pause fra bruken. Om du f.eks. bestemmer deg for at du skal ta en måned pause (eller mer), og klarer det fint, er det i seg selv et slags svar. I så fall er det nok urimelig å si at du er avhengig av cannabis. Om du derimot ikke klarer å la være å bruke, selv om du har bestemt deg for å prøve å la være, kan det kanskje være litt større grunn til bekymring.

At du tenker mye på å røyke, er helt naturlig. Så lenge du eksponerer deg selv for rusen, kan dette også opprettholde ønsket om å ruse deg igjen. Om du derimot får bruken litt på avstand, er det grunn til å forvente at tankene om å røyke også gradvis blir svakere og mer sjeldne.

Om du ønsker tips til hvordan du kan redusere eller evt. kutte ut, er du velkommen til å kontakte oss på chat eller telefon for en anonym samtale. Se gjerne også vår guide Hjelp til å slutte med cannabis.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.