Tramadol og avgiftning, tror jeg trenger profesjonell hjelp fortest mulig

Har prøvd å avgifte meg selv fordi fastlegen ikke hjelper med en plan som er fornuftig.
ikke med avgiftningsptilan
Har vart beroende/avhengig av Tramadol over 15 år, pga kroniske smerter i ryggskade.
Fast legen da skrev ut 200mg morgen og kveld (=400mg) dette gikk jeg på i 6-7 år, jeg begynte be om senke dosen til 300 i døgn, og dette varte vel til Oktober 2022, etter antaglig et serontonin anfall etter at legen stoppet med å gi ut mere på plutselig, hamnet på sykehus. (forstod senere at jeg hadde et serontonin anfall).
Har trappet ned nå til 35-45 mg hver 24 time dette har gått fra februari til nå og prøvet slutte selv 4 ganger, ( det beste forsøket for 1 uke siden er 64 timer uten tabl) skrevet logg på det meste.
Tror jeg trenger profesjonell hjelp fortest mulig. Bivirkningene er brutale. hva gjør jeg lege på ferie og har ført tid den 10 aug.

mann/gutt |
55 år |
rogaland

  Rusinfo svarer:

Det høres ut som en krevende situasjon å stå i, og vi forstår godt om du føler deg frustrert. Det er dessverre et ganske vanlig problem at man må vente lengre tid enn vanlig på en legetime, da en rekke leger er i ferie på denne tiden av året. Om det ikke er mulig for deg å vente til legetimen din, kan det i noen tilfeller være mulig å avtale en time med vikarlege ved legekontoret ditt. Du kan også vurdere å bestille en konsultasjon med en privatpraktiserende lege. Og husk også at dersom det oppstår et akutt hjelpebehov, er alltid legevakt 116 117 tilgjengelig.

For øvrig – vi kan dessverre ikke gi konkret veiledning rundt vanlig bruk (og seponering) av legemidler. Helt generelt kan vi riktignok si at dersom du opplever store abstinensplager ved seponering, kan dette være et tegn på at nedtrappingstempoet bør reduseres ytterligere. Du må nok regne med en viss grad av abstinens uansett, men dette vil være forbigående. Du kan lese mer i vår artikkel Hjelp til å slutte med opioider.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.