Diskvalifiserer dette for Antabus?

Hei, prøver meg på et ganske generelt spørsmål om antabus: En nær bekjent roter til alt i livet sitt med drikkemønsteret sitt, ca to tredjedeler av året. Antabus kan kanskje være en løsning. Men: han er bipolar, og har hatt enkelte psykoser med påfølgende innleggelser. Diskvalifiserer dette for antabus?

mann/gutt |
59 år |
oslo

  Rusinfo svarer:

Personer som har/har hatt psykoser må være forsiktig med bruk av Antabus. I Felleskatalogens omtale av Antabus er f.eks. «schizofreni og depressive psykoser» nevnt under kontraindikasjoner. Men – vi vet ikke om det er slik at det er helt umulig å få det, eller om det noen ganger skrives ut likevel. Vi vil anbefale personen om å spørre legen/psykologen sin om en vurdering dersom vedkommende ønsker å prøve Antabus.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Velkommen til RUSinfo!

Tjenesten er åpen på hverdager kl 11-18.

Vi holder stengt

  • 1.mai
  • 10.mai
  • 17.mai
  • 18.mai
  • 29.mai

 

Tirsdag 2.mai åpent 15-18

Tirsdag 16. mai åpent 15-18

Tjenesten er stengt kl 14.30-15 hver dag.