Anonym spørreundersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Anonym undersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Spørsmål angående unormal oppførsel ved høyt alkoholinntak

Hei! Jeg har noen spørsmål angående unormal oppførsel ved høyt alkohol inntak. Jeg kan bli veldig full noen ganger og har merket noen rare ting jeg gjør som jeg er litt bekymret for. En gang hadde jeg halusinert om en pasient jeg hadde vært hos tidligere på dagen. Jeg mente at han satt og med meg ved spisebordet. Jeg hadde også snakket til en vennine om hun kunne kjøre meg bort til pasienten min, og det var ikke venninen min jeg snakket til, men søsteren min. Så har altså da trodd at jeg snakket til min vennine men det var søsteren min. Og her om dagen var jeg også veldig full, og da hadde jeg vært umulig å snakke til, forsto ingen ting av det folk sa til meg og svarte med helt andre ting. Jeg hadde også ringt en vennine å spurt om hun kunne åpne døren for meg, mens hun var i grimstad og jeg var i stavanger. Var fullt klar over fra før at hun var i grimstad. Ble kjørt hjem av en taxi senere, og han var sikker på at jeg hadde vært borti noe stoff, det kan jeg ikke si noe om hvis noen har fått noe opp i glasset mitt eller at jeg har tatt noe uten at jeg har husket det. Men har aldri tatt noe stoff i hele mitt liv og har ikke tenkt til å gjøre det heller, så virker veldig usansynelig at jeg har tatt noe frivillig.. disse tingene her husker jeg ikke noe av, som vil si at jeg har vært veldig full. Pleier ikke bli sån hvis jeg husker kvelden min. Det bekymrer meg veldig, har ikke hatt noen slike rare opplevelser før når jeg har vært veldig full og ikke husket noe. Dette har bare skjedd to ganger men i løpet av di to siste månedene.

kvinne/jente |
18 år |
rogaland

  Rusinfo svarer:

Vi har forståelse for at dette har vært veldig ubehagelige opplevelser.

Du beskriver at det har skjedd mer enn en gang, så da tenker vi, som deg, at det er usannsynlig at dette skjer fordi noen har hatt noe i drikken din eller at du har tatt det selv uten å huske det. Alkohol gir vanligvis ikke noen hallusinasjoner, selv om det kan skje. I de tilfellene  det skjer er det som regel hos personer som har drukket veldig mye over lang tid. Det samme gjelder det man kaller «alkoholbetinget psykose». Basert på det du skriver høres det egentlig ikke ut som at du drikker på en slik måte at dette er aktuelt.

Den enkleste løsningen på problemet er nok å drikke mindre, slik at du ikke blir så full. Det kan være greit å huske på at det er en del faktorer som spiller inn på hvor mye alkohol du tåler til en hver tid, og det kan være grunner til at du den siste tiden ikke har like høy toleranse som før. Dersom du kjenner du har behov for å få mer klarhet i det som har skjedd vil vi anbefale deg å snakke med legen om mulige årsaker til reaksjonen.

Se mer under våre tips til moderasjon.

 

 

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.