Anonym spørreundersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Anonym undersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Psykiateren sendte bekymringsmelding til Statsforvalter

Hei!
En psykiater har sendt bekymringsmelding til Statsforvalter angående bruk av opiater ift førerkortet. Jeg er innenfor grensene og bruker de i tråd med legens forordning. Psykiateren har ikke gjort en selvstendig vurdering av om jeg fyller vilkårene, bare ramset opp medisinene jeg bruker og skrevet at hun er bekymret og ber Statsforvalter vurdere. Hun har også gitt meg muntlig kjøreforbud til statsforvalter har konkludert. Det er rett før ferie og innebærer at ferien går i vasken, til stor og små sin fortvilelse. Psykiater skriver også at jeg er henvist for å slutte på disse opiatene, noe som er korrekt. Dette innebærer jo at om jeg brukte for store doser, noe jeg altså ikke gjør, så ville jeg uansett fylle vilkårene innen 6 mnd. I utg.p skal en lege gi muntlig kjøreforbud om situasjonen ikke varer mer enn 6 mnd og legen mener man ikke fyller vilkårene. I mitt tilfelle har legen ikke verken vurdert el konkludert. Jeg mener dette er misbruk av makt og vurderer å klage på legen. Jeg er ikke bekymret for å miste førerkortet da jeg fyller vilkårene og har drøftet saken med Statsforvalter som selv kommenterer at jeg fyller vilkårene og undrer seg over meldingen, men pga byråkratiets treghet vil det ta tid før jeg igjen kan kjøre. Jeg har tidligere erfaring fra dette sykehuset om at de tar seg til rette og ikke bryr seg så mye om å følge loven. Jeg vurderer derfor å klage på dem. Vet dere om leger bare kan sende slike meldinger uten kvalitetssikring? Har jeg i det hele tatt en sak å klage på? Er kanskje ikke helt deres bord dette, men vet at dere kjenner til førerkortregler.

kvinne/jente |
39 år |
innlandet

  Rusinfo svarer:

Dette er nok, som du sier, litt utenfor vårt bord dessverre. Vårt fagområde er rus (evt. misbruk av legemidler), heller enn vanlig medisinbruk. Når det er sagt så kan vi ikke se noe i veien for å prøve å klage – i beste fall vil dette kunne hjelpe deg videre. I verste fall vil du få avslag på klagen.

Tipser om Pasient- og brukerområdet, som forhåpentligvis kan svare mer utfyllende på dine rettigheter her enn hva vi kan.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.