Anonym spørreundersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Anonym undersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Blir for full og vet ikke når jeg skal stoppe å drikke. Hva kan jeg gjøre?

Hei, kjæresten min begynner å bli bekymret over mitt forhold til alkohol. Vi drikker ikke like ofte som de i vår alder men det blir fort 1-2 ganger i mnd ut på byen, men de aller siste gangene så klarer jeg ikke å kontrollere meg og jeg blir alt for full og vet ikke når jeg skal stoppe og drikke. Jeg vil jo ikke si at jeg har en avhengighet men mer et misbruk. Og jeg aner ikke hva jeg skal gjøre, jeg skammer meg over at alle vennene våre skal se meg sånn og at jeg alltid ender opp med å ødelegge kvelden fordi vi må dra hjem kjempe tidlig eller at jeg spyr ned utestedet eller begynner å være kranglete. Det eneste jeg vil er jo egentlig bare å ha det gøy med kjæresten min og vennene mine men det ender bare opp i en stor fiasko. Har dere noen tips til hva jeg kan gjøre? Jeg syns dette er en kjempe ubehagelig og vanskelig situasjon og det er noe jeg virkelig ønsker å ordne opp i.

kvinne/jente |
20 år |
viken

  Rusinfo svarer:

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Du er ikke alene om å oppleve at drikkinga sklir ut. Siden du skriver at det ikke alltid har vært slik tenker vi først og fremst at det er lurt å «spole filmen tilbake» å se på om det er noe som skiller seg ut de siste gangene dere har drukket. Hvordan har du hatt det den dagen? Har du sovet og spist godt? Hva har du drukket? Hvor og med hvem? Kanskje det finnes en eller flere faktorer som har gjort at det har sklidd ut akkurat i det siste.

Her er noen generelle tips du også kan teste:

1. Planlegg før du skal ut og drikke. Tenk gjennom hvor mye du vil drikke og hva du vil drikke, og forsøk å hold deg til det.

2. Dropp brennevin/sprit hvis du bruker det. Gå i alle fall inn for lavest mulig alkoholprosent.

3. Når du er ute og drikker kan du ta en enhet vann eller kaffe mellom hver enhet alkohol, da blir du ikke så fort full.

4. Spis godt før du begynner å drikke, og spis i løpet av kvelden, også før du legger deg.

5. Vær oppmerksom! Tenk gjennom og kjenn etter hva som er fordelene med å drikke mindre de gangene du ev. får til det.

6. Tenk gjennom hvilke situasjoner som gjør at du drikker for mye: er det spesielle steder? Er det sammen med spesielle folk? Er det på spesielle dager? Når du er godt humør? Når du er dårlig humør? Når du er lei deg? Når du er glad?

7. Be om hjelp fra noen du stoler på. Det er du selv som har ansvaret, men noen vil kanskje hjelpe deg med å minne deg på målet ditt, og si fra når du har fått nok.

Ta gjerne kontakt om du vil snakke mer om situasjonen.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.