Er dette bivirkninger av Sobrilen?

Heisann. Pga økende angst i februar og bivirkninger av opptrapping av antidepressiva, ble jeg satt på sobril 10 mg. Denne tok jeg 1 gang til dagen da jeg hadde sterk uro, angst, skjellving, krampe i muskler og høy puls. Den hjalp litt i timene den varte, men jeg ønsket ikke å ta mer i løpet av en dag. Dette tok jeg hver dag i ca 3 uker og gikk ned til 5 mg. Jeg har dårlig erfaring av sobril fra før av da jeg slet med abstinenser av den for noen år siden. Jeg blir ekstremt fort avhengig medisink av den. Jeg har ingen effekt av den lenger nå idag, men siden kroppen har vendt seg til den så må jeg trappe ned sakte. Jeg sliter veldig med mye gråt, depresive tanker og at kroppen er totalt utmattet. Dette er noe jeg opplevdte sist gang også, men jeg kan ikke finne noe om dette i bivirkningslisten.
Våkner opp på morningen også med skjelvinger og høy puls som går vekk ca 2 timer etter inntak. Er dette en bivirkning av sobrilen?
Er ferdig med en kvart av 5 om 1 uke ca.
Må bare si at kroppen min tåler dårlig medisiner og jeg får de sjeldne birvikningene på lista.

kvinne/jente |
38 år |
rogaland

  Rusinfo svarer:

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Uro, utmattelse, svimmelhet, høy puls og nedstemthet er relativt vanlige abstinensplager. Dette er altså ikke bivirkninger i den forstand, men symptomer som oppstår først når du trapper ned.

Vi håper du føler deg bedre snart. Hvis du ikke gjør det, eller det blir for overveldende kan du ta kontakt med legen din for veiledning.

God bedring!

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.