Har jeg lov å kjøre bil hvis jeg bruker Sobril på denne måten?

Hei,

Hvis jeg bruker 15mg sobril daglig over lengre tid, og bruker 10mg i to dager. Og etter de to dagene går opp til 15mg, har jeg lov til å kjøre bil, eller må vente i syv dager? Hvis jeg bruker sobril regelmessig, 20 mg i døgnet, kan jeg dele opp dosen, 10mg om dagen og 10 mg om kvelden, og oppfylle vilkårene for bilkjøring?

mann/gutt |
63 år |
viken

  Rusinfo svarer:

Det må gå minimum 7 dager etter doseendring før du kan kjøre bil. Det du beskriver er en doseendring, så med mindre du har noen dispensasjon for dette kan du ikke kjøre bil før det har gått 7 dager. Det er legen som bestemmer hvordan du skal medisineres gjennom døgnet, så hvordan du skal dosere Sobril må du snakke med legen din om. Du kan fint ta 20 mg. Sobril fordelt på 10 mg. om morgenen og 10 mg. om kvelden med tanke på førerkort, men da må det være fordi legen din har sagt du skal bruke det på den måten.

Du finner regelverket for helsekrav til førerkort i Førerkortveilederen hvis du ønsker å ta en titt på det selv.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Velkommen til RUSinfo!

HAP-app: Den nye versjonen er ferdig og klar til nedlasing i AppStore og GooglePlay.