Om jeg sier til legen at jeg vil ha hjelp med alkoholproblem, mister jeg da sertifikatet?

Om jeg sier til legen at jeg vil ha hjelp med alkoholproblem, mister jeg da sertifikatet? PS Jeg har aldri kjørt i ruspåvirket tilstand

kvinne/jente |
51 år |
vestland

  Rusinfo svarer:

Ja, det er mulig at du mister førerkortet for en periode dersom du forteller legen din at du har et alkoholproblem.

Dette blir en vurderingssak fra legen, som må avgjøre hvorvidt du fyller de generelle helsekravene til å inneha førerkort. Mer spesifikt vurderer legen hvorvidt din alkoholbruk medfører helseskade og gir økt trafikksikkerhetsrisiko. «Helseskade og økt trafikksikkerhetsrisiko» betyr en bruk som påvirker helsen i den grad at det går ut over evnen til sikker bilkjøring både når du er og ikke er påvirket av alkohol.

Selv om legen din vurdere at det generelle helsekravet ikke er oppfylt, er det ikke slik at du vil miste førerkortet for alltid. For mer informasjon om dette kan du lese artikkelen vår: Hvordan få førerkortet tilbake?

Reglene for manglende oppfylte helsekrav finner du i Førerkortveilederen fra Helsedirektoratet.

Vi håper at dette ikke vil hindre deg i å ta kontakt med legen din. Lykke til!

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.