Kokain i blod

Politiet tok en spytt test og slo ut på kokain. Kokainet bli inntatt ca 2-2.5 timer. Før han ble stoppet av politiet. Blodprøve ble tatt enda senere enn det og politiet. Vedkommende var meget våken og klarte alle testene legen presenterte. Det ble gjort 2 kokain linjer. 1 veldig liten ca kl 18 og en større en ca kl 21 og blodprøven ble tatt ca 00:45.
Er det mulig å estimere på hvor mye promille blodprøven kan slå ut på? Med tanke på fengsling på 1,5 i promille.

mann/gutt |
25 år |
rogaland

  Rusinfo svarer:

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Hvor lenge kokain vil kunne påvises i en blodprøve vil være avhengig av flere faktorer, blant annet konkret hvor mye (ren) kokain som er inntatt og i hvilken grad kroppen din evner å forbrenne dette. Som regel sier man at kokain vil kunne påvises i blod i noen timer etter inntak, opptil i underkant av et døgn, mens det vil kunne påvises i urin etter ca. 2-4 døgn.

I ditt tilfelle har det gått i underkant av fire timer mellom siste inntak og test så den vil sannsynligvis bli positiv. Men det er helt umulig for oss å sannsynlighetsberegne hva den vil tilsvare i promille, da det altså kommer an på mengde/styrke på kokain og din kropps evne til å forbrenne kokain. Der må du nok bare vente og se til prøveresultatet er klart.

Du kan riktignok se en veiledende oversikt over hvor lenge etter inntak stoffene er i kroppen, hvor det er gjort beregninger på ca. hvor lang tid det tar før konsentrasjonen av stoffet er under straffbarhetsgrensen.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.