Kan det ha skjedd noe med meg når jeg tok MDMA?

Hei! I 2019 tok jeg mdma for første gang. Det gikk bra i 30 min, helt til jeg fikk en ekkel følelse inni meg, jeg angret med en gang og ble ganske redd. Jeg ble kjempe tørr i munnen og drakk mye vann og jeg følte eg skulle dø og jeg brekkte meg og det var tungt å puste, høy puls. Følte meg ellers bra, var ikke sløv eller noe sånnt. Jeg røkte sikkert 5-6 sigaretter når dette hold på, følte at det hjelpte. Det vil vel si at det ikke var en «ekte» tung pust. Jeg ble og veldi varm og eg gikk ut å la meg på bakken, var klar for å dø. Dette varte i kanskje 20-40 min. Det gikk over like fort som det startet og eg følte meg helt fin. Hadde en ganske bra natt videre. Ble spurd om jeg ville ta mer men eg takket fint nei. Sovnet etter 3 timer kanskje og hadde en lang og god natt. Neste dag var det som om ingenting hadde skjedd, helt fin. Men eg utviklet panikkangst, helseangst og generalisert angstlidelse etter dette. Så grunnen til spørsmål er at eg lurer på om det som skjedde var noe alvorlig/ekte eller om eg bare fikk et panikkanfall pga dette var første gang. Kan det ha skjedd noe med meg som fortsatt sitter i kroppen nå? Jeg tok veldi lite mdma, fikk først like stor «klump» som kompisen skulle ta, men eg delte den i 2, viss ikkje 3. Han hadde det helt fint hele kvelden og bare lo av meg når jeg var så dårlig. Han hadde ingen «bivirkninger» av akuratt samme stoff og lever et bra liv idag der han fortsatt holder på meg mdma ol. Jeg vil tro det kun va panikkanfall men det var veldi ekkelt og no når jeg har helsenangst så er jeg veldi redd for at detta kan ha en innvirkning på kroppen. Jeg var ikke klar for å ta mdma den kvelden, hadde nettopp kranglet med kjæresten og foreldre og jobben gikk konkurs så eg var ganske lei meg og stressa. Jeg har vore hos legen mange ganger pga andre ting jeg kjenner i helseangsten og hun sier ingenting er galt med meg. Hjelp 🙁 Tusen takk for svar!

mann/gutt |
22 år |
vestland

  Rusinfo svarer:

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Så leit å høre at du hadde en så dårlig opplevelse.

MDMA gir veldig sjeldent permanente skader. Det er mulig, men veldig uvanlig. Det som derimot kan skje er at man får en veldig dårlig rusopplevelse, for eksempel slik du beskriver med angst, stress, paranoia( redd for å dø) osv. De som får slike opplevelser har også større risiko for å ha det dårlig etterpå. Som regel er det forbigående, men noen få kan få varige psykiske plager. Vi kan ikke vite om denne opplevelsen var en utløsende faktor, eller på noen måte har bidratt til plagene du har nå, men det er jo en av mange muligheter.

Uavhengig av hva som har bidratt til angsten du opplever nå, er det ikke så mye annet du kan gjøre enn å jobbe med dette hos en psykolog. Du får jo ikke gjort noe med at du tok MDMA den gangen, så vi tenker at det ikke nødvendigvis er så konstruktivt å bruke mye tid på å gruble på dette.  Situasjonen er uansett som en er, og når legen din sier at du rent fysisk er helt frisk kan du nok stole på det.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.