Åssen går jeg frem for å få til et eventuelt bytte av ADHD medisiner?

Hei, jeg går på aduvanz 100mg, i dag fikk jeg prøve 40mg attentin fra en jeg jobber med. Da merker jeg at hue mitt blir veldig mye klarere å roligere en på aduvanz, jeg har oppfattet det som om at jeg ikke kan få attentin av legen på grunn av tidligere rus historie som er flere år siden nå. Så det jeg lurer på er åssen går jeg frem for å få til et eventuelt bytte av medisiner? Er det noen mulighet for å bruke en privat psykiater, kan jeg velge dette selv, eller må jeg forholde meg til han som har startet medisineringen?

mann/gutt |
40 år |
vestfold og telemark

  Rusinfo svarer:

Vi er ikke helsepersonell, og vi kan derfor kun gi generell informasjon når det kommer til legemidler.

Det kan ofte ta noe tid før man finner riktig medikament og dose ved oppstart av ADHD medisiner. Nasjonal faglig retningslinje for ADHD opplyser at ved bivirkninger og/eller manglende nytte ved behandlingen med sentralstimulerende middel, skal andre behandlingsalternativer vurderes etter cirka 4 ukers utprøving. Etter denne utprøvingen skal det gjøres en vurdering ut i fra om det er bedring av symptomer og funksjon i hverdagen, samt om det er signifikante bivirkninger av behandlingen. På bakgrunn av dette må det besluttes om det indikasjon for å fortsette behandlingen.

Dersom det er slik at du har stått på dette legemiddelet over lang tid, bør effekter og bivirkninger fortsatt vurderes regelmessig.

Vi vil derfor anbefale deg å kontakte din lege/psykiater og beskrive effekten du opplever, eventuelle bivirkninger og dine tanker rundt hele. Legen din bør da foreta en ny vurdering omkring dosering, bytte til annet legemiddel, seponering eller andre behandlingsalternativer.

Det er ikke noe i veien for at du oppsøker privat psykiater, men da vil du måtte dekke kostnadene selv.

Lykke til!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Velkommen til RUSinfo!

Tjenesten er åpen på hverdager kl 11-18.

Vi holder stengt

  • 1.mai
  • 10.mai
  • 17.mai
  • 18.mai
  • 29.mai
 

Tirsdag 30.mai åpent 15-18

Tjenesten er stengt kl 14.30-15 hver dag.