Hva er reglene for LAR-behandling og førerkort?

Hei! Jeg har et spørsmål angående LAR-behandling. Hvis man skal ta førerkort mens man er LAR-pasient må man få ny helseattest hvert år som sendes til politiet/veivesenet. Det jeg lurte på er, hva er reglene for dette etter at man har avsluttet LAR-behandling? Må man fortsatt ha ny helseattest hvert år, eller er man da som «vanlig person» å regne? Er det eventuelt egne regler som gjelder for de som har avsluttet LAR-behandling?

På forhånd tusen takk for svar!

mann/gutt |
34 år |
viken

  Rusinfo svarer:

Det stemmer at det er egne regler for de som skal tar førerkort eller har avsluttet LAR-behandling. Helsedirektoratets førerkortveileder er en god kilde for informasjon om regelverket. I henhold til Helsedirektoratet gis helseattest med ett års varighet de tre første årene ved Lar behandling, deretter inntil fem års varighet.

Førerkortveilederen skriver følgende: Ved avsluttet substitusjonsbehandling kan helseattest gis med anbefaling om førerrett for inntil ett år av gangen i tre år forutsatt at umeldte kvartalsvise kontroller viser fortsatt rusfrihet. Helseattest kan deretter gis med anbefaling om førerrett for inntil fem år.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Tjenesten er åpen på hverdager kl 11-18.

Vi holder stengt

  • 1.mai
  • 10.mai
  • 17.mai
  • 18.mai
  • 29.mai

 

Tirsdag 2.mai åpent 15-18

Tirsdag 16. mai åpent 15-18

Tjenesten er stengt kl 14.30-15 hver dag.