Hva er reglene for LAR-behandling og førerkort?

Hei! Jeg har et spørsmål angående LAR-behandling. Hvis man skal ta førerkort mens man er LAR-pasient må man få ny helseattest hvert år som sendes til politiet/veivesenet. Det jeg lurte på er, hva er reglene for dette etter at man har avsluttet LAR-behandling? Må man fortsatt ha ny helseattest hvert år, eller er man da som «vanlig person» å regne? Er det eventuelt egne regler som gjelder for de som har avsluttet LAR-behandling?

På forhånd tusen takk for svar!

mann/gutt |
34 år |
viken

  Rusinfo svarer:

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Det stemmer at det er egne regler for de som skal tar førerkort eller har avsluttet LAR-behandling. Helsedirektoratets førerkortveileder er en god kilde for informasjon om regelverket. I henhold til Helsedirektoratet gis helseattest med ett års varighet de tre første årene ved Lar behandling, deretter inntil fem års varighet.

Førerkortveilederen skriver følgende: Ved avsluttet substitusjonsbehandling kan helseattest gis med anbefaling om førerrett for inntil ett år av gangen i tre år forutsatt at umeldte kvartalsvise kontroller viser fortsatt rusfrihet. Helseattest kan deretter gis med anbefaling om førerrett for inntil fem år.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.