Anonym spørreundersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Anonym undersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Jeg misbruker alkohol og er usikker på om jeg fikser å leve

Jeg har visst det lenge, men nå må jeg ta tak. Jeg forbruker ikke alkohol, jeg misbruker det og det er så stygt. Jeg hater meg selv. Er vel ikke ett spørsmål, mer en innrømmelse. Jeg vil egentlig ikke dø, men usikker på om jeg fikser å leve.

kvinne/jente |
42 år |
viken

  Rusinfo svarer:

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Det er veldig leit å høre at du opplever disse vanskene. Alkoholavhengighet er en alvorlig sykdom som kan påvirke deg på mange ulike måter og kan være veldig tungt. Vi anbefaler at du prøver å snakke med noen om dine problemer med alkohol, samt med livet ditt. Er det for eksempel noen venner som du kan snakke med? Noen nær som du kan stole på og ha tillit til? Du kan også snakke med noen på telefontjenester som støtter mennesker i din situasjon. Du kan gjerne kontakte Mental Helse hjelpetelefonen, Kirkens SOS hjelpelinje, samt kan du kontakte oss på RUSinfo og ta en prat på 915 08 588 (åpent mandag-fredag 11-18).

Dessuten kan du få hjelp ved sykdommen din hos ulike hjelpe- og behandlingstjenester. Hvis du trenger hjelp med tilpassing av hjelpetjenester til dine behov, kan du også ringe Helse Norge sin infolinje om dette. I tillegg, les gjerne mer om hjelp til deg med rusproblemer her. Du kan også få hjelp og veiledning om dette hos legen din. Dessuten vil vi henvise deg til vår egen webside om hjelp til å slutte med alkohol.

Sist men ikke minst vil vi si at vi forstår at du har vanskelige følelser og tanker mot deg selv, men vit at det kan skje med oss alle at vi faller inn i en tung situasjon. Da må vi prøve å takle vanskene som best vi kan. Noen ganger er ikke dette nok til å bli fornøyd og få resultater med en gang, derfor trenger vi å lære nye ting, sånn at vi får ressurser til å takle nye utfordringer. I prosessen møter vi også andre som opplever like problemer, får nye venner og bygger et nytt liv over tid. Det er mulig og du kan gjøre det hvis du vil. Derfor anbefaler vi at du kontakter tjenester som er nevnt ovenfor, så du kan begynne å lete etter din egen vei til bedring.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.