Min venn har mistet lysten på kaffe og alkohol

Jeg har en mannlig venn på 40 år. Frisk og rask og veltilpass. Glad i kaffe. Glad i å ta en øl og glad i god rødvin. Alt innafor. Han har plutselig mista all lyst på kaffe og alkohol. Litt rart. Kan d skyldes noe fysiologisk endring?

mann/gutt |
70 år |
trøndelag

  Rusinfo svarer:

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Forstår at det oppleves merkelig at vennen din plutselig mistet lysten på kaffe og alkohol. Siden du poengterer at dette er en mannlig venn skjønner vi også at dette ikke har en sammenheng med graviditet – en tilstand der det ikke er så uvanlig at man mister lysten på ting man ellers har likt. Ut fra det du sier så fremstår det heller ikke som at overforbruk av verken kaffe eller alkoholholdige drikker er grunnen til denne forandringen i smak. Noen opplever i løpet av livet at de får mindre og mindre lyst til å drikke alkohol, og at de kjenner på økende ubehag ved å være beruset. Det virker ikke som at dette heller har sammenheng med smaksopplevelsene til vennen din, og i tillegg så har han ikke lyst på kaffe lengre. Det kan jo tenkes at han simpelthen bare er lei av smaken, og/eller ønsker å endre til en litt sunnere livsstil – det bør riktignok han bekrefte eller avkrefte selv.

Vi er ikke helsepersonell og kan derfor ikke si noe sikkert om hvorfor dette skjer din venn. Det kan godt være at det er noe fysiologisk som er grunnen – f.eks. har ganske mange opplevd endringer i smak etter at de har gjennomgått Covid-19, men det kan også være andre ting. Noen mennesker setter også smak i forbindelse med dårlige eller vonde hendelser i livet. Det kan kanskje være lurt at vennen din tar en tur til legen sin for en generell helsesjekk der han forteller om sine forandringer i smakssans.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.