Hvor lenge må jeg vente med å kjøre bil for å ikke teste positivt på cannabis?

hvor lenge må jeg vente med å kjøre bil før jeg ikke vil teste positiv for canabis ved en prøve? tenker i henhold til «promillegrensen» for canabis.

Jeg er sjelden røyker (mindre en 1 gang i måneden. har ikke røykt på flere år men tenker å ta det opp og røyke en sjelden gang i blandt)

mann/gutt |
25 år |
vestland

  Rusinfo svarer:

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Vi snakker her om spytt/blodprøver som er det aktuelle ved mulig ruskjøring.

Svaret på hvor lenge du må vente kommer først og fremst an på hvor mye du røyker de gangene du røyker, eller hvor sterk cannabis det er snakk om; med andre ord, hvor mye THC du får i deg. Dette er ikke alltid så lett å vite helt presist, men det nærmeste du kommer et klart svar er nok denne tabellen fra Oslo Universitetssykehus. Ifølge denne vil det ta 6-12 timer før blodkonsentrasjonen er lavere enn det som tilsvarer 0,2 i alkoholpromille dersom du får i deg 25 mg ren THC. Om du får i deg 50 mg ren THC, vil det ta 8-15 timer. Røyker du sammenhengene over flere dager, kan påvisningstiden bli betraktelig lengre.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.