Burde jeg få utskrevet Xanax?

Hei. Har slitt med angst hele livet. Har diagnosen PTSD, panikklidelse osv. Kommer meg så vidt ut av døra, angsten tar helt overhånd i livet mitt. Har vært i masse forskjellige behandlinger. Ingen eksponeringsterapi har hjulpet meg. Har Fått valium i perioder av legen, men 3 × 5 mg om dagen. Føler ikke at dette hjelper i det hele tatt. Så har begynt å kjøpe illegale medisiner illegalt. Xanax (Ksalol) føler at dette hjelper meg og jeg får en helt ny hverdag. Tør ikke spørre spørre legen om pga få dette, ettersom dette visstnok skal være så strengt. Burde jeg ikke få dette av legen fast? Så jeg kan få en bedre livskvalitet og fungere i hverdagen? Bruker dette kun medisinsk. Tar 3 stk 1 mg Xanax om dagen. Om legen ikke vil skrive ut dette og prøve andre metoder, er jo nå blitt angehngig av disse medisinene. Burde legen skrive ut dette preparatet til meg som en nedtrapping og kanskje prøve noen andre metoder etter? Hva tenker dere? Ønsker bare og få et liv uten så mye angst, og koster utrolig mye og måtte kjøpe dette illegalt, blir jo også på en måte «kriminelt» Hilsen (anonymisert)

mann/gutt |
36 år |
viken

  Rusinfo svarer:

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Så leit å høre at du har det sånn, og at du foreløpig ikke har funnet noe annet som har hjulpet noe særlig.

Det er riktig at det er ganske strengt når det gjelder å skrive ut alprazolam( Xanor er den varianten som skrives ut i Norge). Det er rett og slett fordi det er en veldig potent(sterk) medisin, som i utgangspunktet ikke er anbefalt for langtidsbruk i det hele tatt. Likevel er det jo noen som får dette utskrevet over tid, dersom legen mener det er medisinsk nødvendig og forsvarlig.

Vi vil i første omgang anbefale deg å fortelle legen hvordan du har det, og at behandlingen frem til nå ikke har vært til hjelp. Det er legens ansvar å finne en løsning som faktisk hjelper, eller henvise til noen som kan det. Vi kan ikke vurdere om Xanor er rett behandling for deg, da vi ikke er helsepersonell.

Vi vet heller ikke om legen vil skrive ut Xanor for å hjelpe deg med en eventuell nedtrapping. Det er en vurdering legen må gjøre. Dersom legen ikke vil gjøre det finnes det imidlertid andre lignende medisiner som kan hjelpe og det kan også være mulig med en innleggelse.

Lykke til!

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.