Hva tilsvarer 400 mg Malfin (morfin) i en metadon dose?

Prøvd kalkulator. 400mg Malfin, hvor mye er det i metadondose?

mann/gutt |
43 år |
innlandet

  Rusinfo svarer:

Malfin er et depotpreparat med morfin som virkestoff. I Helsedirektoratets infomasjon om «Ekvipotens av oipoiddoser» er omregningsfaktoren mellom morfin og metadon 8 for de som bruker mellom 300-599 mg morfin. Det vil i ditt tilfelle være 400:8= 50 mg metadon.

Samtidig står det i veiledningen –  «Verdiene er veiledende og vil variere fra pasient til pasient……….. Grunnet forskjell i halveringstid kan ratio være forskjellig ved enkeltdoser og vedlikeholdsbehandling. Ved bytte til annet opioid anbefales å starte på en dose som er inntil 50% lavere enn hva ekvipotenstabellen skulle tilsi.» I henhold til veilederen bør du altså ikke ta mer enn 25 mg metadon.

Vi kjenner ikke deg og din helsetilstand, vi er heller ikke medisinsk helsepersonell. Det vi skriver er kun utdrag fra det vi leser i Helsedirektoratets veiledning. Vi anbefaler deg å ta kontakt med lege, apotek eller feltpleien der du bor før du foretar ett bytte. Det er viktig at det skjer trygt og at du unngår overdosering.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Tjenesten er åpen på hverdager kl 11-18.

Vi holder stengt

  • 1.mai
  • 10.mai
  • 17.mai
  • 18.mai
  • 29.mai

 

Tirsdag 2.mai åpent 15-18

Tirsdag 16. mai åpent 15-18

Tjenesten er stengt kl 14.30-15 hver dag.