Hasj flere ganger i uken – øvelseskjøre?

Hei, jeg røyker hasj flere ganger i uken. Har foreldre som ikke vet om det og pusher på at jeg skal øvelseskjøre. Jeg bare lurer på om det er lurt å kjøre eller hva konsekvensene kan være hvis jeg blir tatt

kvinne/jente |
17 år |
viken

  Rusinfo svarer:

Du bør ikke bruke cannabis så hyppig når du skal øvelseskjøre. Ved øvelseskjøring anses både ledsager og elev som førere av bilen, og kan straffes for ruspåvirket kjøring. Dersom dere stoppes og det påvises THC i spytt/blod, kan både du og ledsager få bot/straff. Og du vil trolig også få en utsettelse på lappen. Sånn sett bør du kanskje helst roe ned hyppigheten av bruken før du evt. begynner å øvelseskjøre, eller i hvert fall vente til du har rene prøver.

Se gjerne våre samlesider om bilkjøring og rusmidler, og vår artikkel om cannabis i blod- og urinprøver.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.