Er det noe måte for meg nå å få tilbake lappen fortere etter alkoholpåvirket kjøring?

Hei! Mistet lappen i juli 2022 pga alkoholpåvirket kjøring. En måned etter kjørte jeg opp, og fikk ikke høre noe fra politiet på 3 måneder. Jeg husker ingenting av kjøringa når jeg var rusa den kvelden, og lurer på om det er noe måte for meg nå å få tilbake fortere? fikk lappen fradratt 2 år å 3 mnd, og bot pluss fengsel. Jeg er veldig avhengig av lappen idag pga bor en plass med minimale buss muligheter, og må ha bil til jobben jeg gjør.

Takk for svar

mann/gutt |
19 år |
innlandet

  Rusinfo svarer:

Vi forstår derfor at dette er en vanskelig situasjon siden du skriver at du er avhengig av førerkortet.

Retten til å søke om å få førerrett tilbake før perioden er over, følger av forskrift om tap av retten til å føre motorvogn mv. § 9-1. Der står det: Dersom særlige grunner taler for det, kan politimesteren eller den han gir myndighet, forkorte den perioden for tap av retten til å føre førerkortpliktig motorvogn mv. som er fastsatt ved dom eller forelegg. Dersom meget tungtveiende grunner taler for det, kan perioden forkortes selv om minstetiden etter lov eller forskrift ikke er utløpt.

Du kan altså søke om å førerretten tilbake tidligere hos politiet, men du må da argumentere godt for hvorfor du er avhengig av førerkortet. Mer informasjon om dette kan du finne i linkene under svaret. Lykke til!

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.