Anonym spørreundersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Anonym undersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Er jeg alkoholiker?

Hei! Jeg er en kvinne på 32 år. Jeg har vokst opp med en far som var alkoholiker og en mor som var heroinist. Jeg har så lenge jeg kan huske selv hatt et usunt forhold til alkohol. Jeg drikker i helgene (og noen ganger i uka) om det skjer noe sosialt. I uka klarer jeg å begrense alkoholinntaket, men i helgene sklir det helt ut. Jeg drikker meg alltid altfor full, gjør dumme ting og sier dumme ting. Jeg får black out nesten alltid og kan sovne på steder. Er jeg en alkoholiker? Jeg trenger tips til hvordan jeg kan velge helt bort alkoholen. Jeg ønsker å slutte med festing og drikking helt! Men jeg trenger hjelp og råd. Jeg har en samboer som jeg har vært sammen med i 11 år og han begynner å bli ganske lei av dette. Han vil gjøre det slutt om jeg ikke endrer dette nå!

kvinne/jente |
32 år |
oslo

  Rusinfo svarer:

Alkoholiker er ingen diagnose, så hva det betyr kommer helt an på hva du legger i det ordet. Ofte er det derfor mer hensiktsmessig å se på om alkohol er et problem for deg eller ikke. Slik du beskriver situasjonen din drikker du mer enn du har lyst til, du opplever ofte blackout, gjør og sier dumme ting og opplever at det går ut over relasjonene dine. På bakgrunn av det vil vi si at du har et alkoholproblem, rett og slett fordi måten du drikker på gir deg problemer i livet ditt.

På siden vår «Hjelp til å slutte med alkohol» finner du konkrete tips du kan prøve for å slutte på egenhånd. Ønsker du hjelp kan du få det ved å snakke med fastlegen din, og be om en henvisning. Du er også velkommen til å ta kontakt med oss for å diskutere saken nærmere.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.