Psilocybin mot depresjon – snakke med lege?

Hei. Jeg har begynt å ta psilocybin med 3 ukers mellomrom. Dette er for at jeg kjenner det hjelper veldig mot min depresjon. Men jeg har gjerne lyst å kunne snakke med legen min om dette. Hvordan kan man gjøre det uten at lappen ryker? (Bare så det er sagt så er ikke jeg i nærheten av å kjøre noe bil så lenge jeg er påvirket av psilocybin… venter minst 24t etter virkningen er ute)

mann/gutt |
29 år |
vestland

  Rusinfo svarer:

Dette er ikke lett å svare på. Fordi, det er opp til legen din å vurdere om bruken du beskriver er i strid med helsekravene. De generelle helsekravene lyder som følger:

Helsekrav er ikke oppfylt dersom alkohol, rusmidler eller legemidler brukes i et omfang og på en måte som fører til helsesvekkelse med økt trafikksikkerhetsrisiko.

Hvorvidt det å ta psilocybin med 3 ukers mellomrom «fører til helsesvekkelse med økt trafikksikkerhetsrisiko», er det legen din som må vurdere. I en slik vurdering har det ingen betydning om du aldri kjører ruset. Det er din allmenntilstand som er avgjørende.

Hvordan regelverket praktiseres, varierer nok litt. Du kan be om råd og informasjon om dette hos Statsforvalteren.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.

Velkommen til RUSinfo!

HAP-app: Det har vist seg at appen trenger full oppgradering for å virke som den skal i iOS. Vi har funnet et firma som vil jobbe med oppgraderingen, men det kan ta litt tid og vi beklager til alle som savner appen