Jeg har spist Rivotril og Xanor i 6-7 dager, kommer jeg til å få sterke abstinenser?

Hei.
Jeg har spist Rivotril og Xanor nå i 6-7 dager fra 4 mg til 6 mg fordelt over 6 dagen Rivotril i døgnet. Og rundt på samme tid 45 mg Ksalol(xanor) kommer jeg til å få sterke abstinenser av disse, og hvor lenge kan dem vare ca? Hva kan jeg forvente? Mann, 33, 110 kilo

mann/gutt |
33 år |
trøndelag

  Rusinfo svarer:

Hvorvidt du vil få abstinenser eller ikke, og i så fall hvor kraftige eller langvarige disse vil være, er generelt vanskelig å forutsi veldig konkret. Dette er noe som vil variere en god del fra person til person.

Generelt kan vi kanskje si at større abstinensplager vanligvis forutsetter en litt mer langvarig bruk av benzodiazepiner enn den du beskriver. Samtidig er det også snakk om forholdsvis sterke benzodiazepiner, i forholdsvis høye doser. Sånn sett kan vi ikke egentlig utelukke at du kan oppleve en viss grad av abstinens om du slutter nå.

Hva vi kan si mer sikkert, er at jo lengre du venter med å slutte, desto mer kraftig og langvarig abstinens kan du forvente. I noen tilfeller kan slike abstinenser vare i uker og måneder. Det er også typisk at abstinenser er mer kraftige om du slutter brått, sammenlignet med gradvis nedtrapping.

Se gjerne vår guide Hjelp til å slutte med benzodiazepiner. Og, om disse (eller noen av disse) medisinene skrives ut av lege, kan du også snakke med legen om hvordan du skal bruke/kutte medisinen.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.