Er det fare for at jeg har blitt avhengig av hasj?

Hei.
Jeg har en alkoholavhengighetsdiagdose, har hatt dette noen år nå. Går på antabus, har gjort dette i 6 mnd. For et par mnd siden var jeg på fest, jeg hadde veldig alkoholsug og har slitt med dette en stund. Jeg ble tilbudt hasj. Jeg sa ja for å dempe suget og for å få føle på rusfølelse igjen. Nå et par mnd etterpå røyker jeg fortsatt hasj. Jeg røyker ikke hver dag, men 3-4 ganger i uken. Alt jeg tenker på er hasj. Hvordan få tak i, når, hvor, hva osv. spm mitt er. Er det fare for at jeg har blitt avhengig av hasj? Ikke fysisk, men psykisk. Jeg har ruskonsulent, men er redd for å si noe til henne i fare for at hun ikke skal ta meg på alvor og tenke at det er teit at jeg har starta å røyke. Er bare veldig redd for at dette har blitt et problem nå. Og hva jeg skal gjøre med det.

kvinne/jente |
28 år |
vestfold og telemark

  Rusinfo svarer:

Ved gjentatt bruk av rusmidler vil det alltid være en risiko for å bli avhengig. Hvorvidt du har blitt avhengig av hasj eller ikke, er det allikevel vanskelig for oss å svare på – og dette er en samtale du kanskje bør drøfte med psykolog, lege, eller din aktuelle ruskonsulent.

Det finnes mange sider ved en avhengighet, og avhengighetsproblematikk oppleves ofte ulikt fra person til person – samtidig som det er en del fellestrekk forbundet med en slik diagnose. Du nevner at «alt du tenker på er hasj», og at du stadig tenker på hvordan du skal få tak i mer. Dette er symptomer som kan være et tegn på at du er i ferd med å utvikle et problematisk forhold til rusmiddelet, enten det er snakk om en avhengighet eller ikke.

For oss høres dette ut som en problematikk det vil være lurt å drøfte med din ruskonsulent, og vi har vanskelig for å tro at dette er noe hun ikke vil ta på alvor – da det jo er akkurat denne type problemstillinger en ruskonsulent skal jobbe med.

Uansett er det fint å se at du er oppmerksom på hva denne hasjbruken potensielt kan føre til, og at du tar din egen helse på alvor! Det finnes mange gode hjelpetilbud der ute, men til syvende og sist er det du som kjenner deg selv best og som vet hva du selv trenger for å ha det bedre.

Har du flere spørsmål knyttet til rus, så er du velkommen til å kontakte oss på telefon eller chat. På vår hjemmeside kan du også lese mer om hjelp til å slutte med cannabis. 

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Velkommen til RUSinfo!

Tjenesten er åpen på hverdager kl 11-18.

Vi holder stengt

  • 1.mai
  • 10.mai
  • 17.mai
  • 18.mai
  • 29.mai

 

Tirsdag 2.mai åpent 15-18

Tirsdag 16. mai åpent 15-18

Tjenesten er stengt kl 14.30-15 hver dag.