Anonym spørreundersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Anonym undersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Bekymret for at kjæresten skal begynne med hasj, hva skal jeg gjøre?

Hei min kjæreste er 24 år og jeg er 19 år jeg er gutt hun er jente. Når vi traff hverandre hadde hun flyttet bort fra byen fra fester og dop (for d meste harsj) fordi hun var blitt avhengi og følte hun måtte ha d fordi hun hadde litt problemer i hjemmet. Nå har d gått rund 7 måneder og hun har ikke brukt noen ting men nå skal vi flytte nærmere vennene hennes og di bruker harsj noen ganger bare fordi di sier d er artig og vi har pratet om dette masse hvor hun har sagt selv at hun vet det er bare dumt å bruke sånn og at hun ikke skal bruke det igjen. Men nå når d begynner og nærme seg flytting og alt sånnt så har hun sagt at hun kommer nok til å bruke d med vennene sine bare en gang i blant altså ikke ofte og hun sier hun ikke skal oppsøke d men hvis vennene hennes spør om hun vil ha så kommer hun ikke til å si nei. Det jeg er redd for er at det begynner med at hun bare skal ta d en gang iblandt med vennene hennes men så plutselig blir d bare mere og mere sånn at hun blir avhengi igjen. Jeg har sagt til hun at jeg ikke vil at hun skal gjøre det i d hele tatt og redd for at d skal gå ut over fordholdet. Hva skal jeg gjøre plis hjelp hilsen gutt på 19 år

mann/gutt |
19 år |
nordland

  Rusinfo svarer:

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Så fint å høre at du bryr deg om din kjæreste. Det er ikke uvanlig å bli bekymret, lei seg eller redd når noen nær deg ruser seg. Det er også normalt at du ønsker å hjelpe, men at du ikke helt vet hva du skal gjøre. Du kan forsøke å ha en samtale med kjæresten din om hva som bekymrer deg. Forsøk å sette ord på hva som bekymrer deg, og ha en rolig samtale rundt dette.

Dersom din kjæreste skulle begynner å bruke hasj eller andre rusmidler igjen, er dette noe din kjæreste selv er ansvarlig for og ikke noe du kan forandre på. Da kan det bli viktig for deg å sette tydelige grenser rundt hva du synes er greit og ikke.

Det kan være vanskelig å være kjæreste med en som ruser seg, og mange i din situasjon synes det er godt å ha noen å snakke med. Du kan kontakte helsestasjon for ungdom i den kommunen du bor i. For å finne din nærmeste helsestasjon for ungdom, kan du gå inn på nettsiden til kommunen du bor i for mer informasjon. Du kan også lese mer på våre hjemmesider om hvem du kan snakke med om rus. 

Du er velkommen til å ta kontakte med oss på chat eller telefon dersom du ønsker å snakke nærmere om dette. Lykke til!

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.