Jeg tenker å ta mdma for første gang

hei jeg tenker å ta mdma får første gang men jeg lurer på om JEH bør ta en hel eller halv å hvor lenge varer det å når skal det starte å følge

15 år |
oslo

  Rusinfo svarer:

Dersom du har bestemt deg for å prøve MDMA, er det helt klart en god idé å begynne med en forsiktig dose første gang. Sånn sett er en halv tablett langt bedre enn en hel. Men, når vi ikke vet hvilken styrke tabletten har, kan vi ikke nødvendigvis si at en halv tablett er en «trygg» dose heller. Enkelte tabletter har et veldig høyt innhold av MDMA, hvor selv en halv tablett kan være i overkant, særlig for en uerfaren bruker. Et utgangspunkt for førstegangsbruk er omtrent 1 mg MDMA per kilo kroppsvekt – så om du f.eks. veier 60 kg, bør du unngå å ta noe særlig mer enn 60 mg MDMA.

Effekten inntreffer vanligvis 20-60 minutter etter inntak, men det kan ta mer enn 90 minutter før rusen merkes dersom man nylig har spist. Rusen varer i 4-6 timer. Sånn sett må du for all del unngå å ta mer selv om du ikke skulle merke noen rus forholdsvis kort tid etter inntak.

En annen viktig faktor er at du må være så sikker som overhodet mulig på at tabletten faktisk inneholder MDMA, og ikke noe annet. Dette kan f.eks. innebære å bestille et test kit fra en nettbutikk, eller levere en prøve til en analysetjeneste.

En tredje viktig faktor er å unngå samtidig bruk av andre rusmidler, samt sørge for å få i deg vann i løpet av rusopplevelsen – helst da avkjølt vann. Unngå å ta MDMA når du er alene, det er bedre å ha en edru person du stoler på tilstede, som kan være til hjelp om det skulle oppstå noen problemer. Du kan lese mer i vår artikkel om forholdsregler, samt i vår brosjyre om MDMA.

Men – ettersom du er såpass ung, vil vi aller helst oppfordre deg til å unngå bruk av MDMA overhodet. Rusen kan føles ganske voldsom og overveldende, og forutsetter et høyt nivå av psykisk og emosjonell stabilitet – noe de fleste gjerne oppnår litt senere i livet. Som ungdom er du generelt mer utsatt for mulige skadevirkninger av rusmidler – både på kort og lang sikt.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.