Hvor lang tid tilbake kan blodprøve vise om du har drukket alkohol?

En blodprøve til legen, hvor lang tid tilbake kan de se om du har drukket alkohol?

mann/gutt |
60 år |
Trøndelag

  Rusinfo svarer:

Det fremkommer ikke i spørsmålet ditt hvilken blodprøve du skal ta hos legen. Vi kan derfor kun gi generell informasjon om de ulike blodprøvene som ofte brukes til påvisning av alkohol.

Det finnes flere tester som brukes til å måle bruk av alkohol gjennom blodprøve.

  • En vanlig blodprøve påviser etanol (alkohol) i blodet ditt så lenge du har promille.
  • CDT-prøve kan spore alkoholinntak (særlig langvarig høyt alkoholforbruk) i 2-4 uker etter siste inntak.
  • PEth-prøven kan påvise inntak av alkohol de siste 4-6 uker etter avsluttet bruk, og kan si noe om størrelsen på alkoholinntaket de siste ukene for alkoholinntak. Mest sannsynlig er det PEth-prøver du skal ta.

Vi henviser til nhi.no nettside for generelle anbefalinger om alkoholbruk.

 

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.

Velkommen til RUSinfo!

HAP-app: Det har vist seg at appen trenger full oppgradering for å virke som den skal i iOS. Vi har funnet et firma som vil jobbe med oppgraderingen, men det kan ta litt tid og vi beklager til alle som savner appen