Er veldig bekymret for min avhengighet av Imovane

Hei)
Er veldig bekymret for min avhengighet av Imovane. Det startet med 1/2 7,5 mg for mange år siden. Jeg tør nesten ikke tenke på hva jeg bruker i dag. I perioder-når jeg vet jeg er aleine – tar jeg også på dagtid for å slappe av.
Jeg bruker det som kos- for å ta en høneblund og som trøst når livet er slitsomt.
Livet ER slitsomt som for mange, men nå er jeg redd jeg har laget et nytt problem. Har i det siste tatt opptil 3 i døgnet.
Legen skriver ut, han kjenner til min livssituasjon. Men jeg føler negativ effekt på kroppen nå! Glemsk, svimmel….
Det er bare å slutte det, sier legen! Men hvordan? Er fortvilet!!

kvinne/jente |
71 år |
agder

  Rusinfo svarer:

Vi forstår godt at du er fortvilet – samtidig er det godt å høre at du selv erkjenner behovet for å ta grep. Det i seg selv er et veldig viktig steg.

At det er «bare å slutte», høres i overkant enkelt ut. Det vil nok innebære en periode med ganske krevende abstinensplager. Derimot er det sannsynligvis bedre å trappe ned forbruket gradvis. Dette krever riktignok disiplin, men aller mest krever det en helt konkret plan for nedtrapping (som du må følge slavisk). Vi kan dessverre ikke gi en slik plan for nedtrapping (det blir en type helsefaglig veiledning vi ikke kan gi). Men, om du ber legen din om en nedtrappingsplan er det noe du i prinsippet skal kunne få – og hvis legen din ikke vil eller kan gi en slik plan, kan du vurdere å høre med en annen lege, evt. be om henvisning til en spesialist.

Se gjerne også vår guide Hjelp til å slutte med benzodiazepiner (gjelder også z-hypnotika).

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.