Er det farlig å ta LSD flere dager på rad?

Er det farlig å ta LSD flere dager på rad? Kan bruk av LSD dødlegge indre organer eller nervesystemer?

kvinne/jente |
16 år |
oslo

  Rusinfo svarer:

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Å bruke LSD er ikke egentlig forbundet med noen fysisk fare – uansett om man kun tar det én gang eller oftere.

Derimot kan et høyt og regelmessig forbruk av LSD noen ganger være uheldig med tanke på psykisk helse. Dette blir riktignok et spørsmål om individuell variasjon, da folk jo er forskjellige, og har ulike forutsetninger for hvor godt man tåler LSD. Men helst bør du unngå å ta dette altfor ofte – gjerne vente god tid fra gang til gang – for å unngå at bruken blir for overveldende eller belastende for psyken. Et hyppig forbruk kan i ytterste konsekvens oppleves som ganske problematisk i ettertid, hva gjelder din psykiske helse.

For øvrig vil du sannsynligvis også merke en redusert effekt dersom du tar det to dager på rad. LSD påvirker produksjonen og opptaket av en del signalstoffer i hjernen (f.eks. serotonin, dopamin) – og etter en LSD-opplevelse, tar det litt tid før disse signalstoffene finner tilbake til sin normaltilstand. I mellomtiden vil LSD som regel ikke være like effektivt som ellers.

Du kan lese mer på våre faktasider om LSD.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Relatert innhold

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.