Avhengig av medisiner, finnes det noe som hjelper?

Hei, 36 år gammel dame som har gått på Lyrica i noe over 10 år (fikk vedtak for 10 år siden), men har gått ned i dose de siste årene fra 225mg x2 til nå 75 mg morgen og 150 mg kveld. Jeg har like lenge ca. Stått på tramadol preparater. De første årene var det kun kortidvirkende 50mg x4. Men for 8 år siden gikk jeg over til 100 mg nobligan retard morgen og kveld. Pluss ca 40 tab tramadol 50mg per år ved smertetopper. Tar inntil 4 g Paracet per døgn og har gjort det i 11-12 år. Tar også Botox injeksjoner (halvt migrene program) 2 ganger per år.

Jeg har en gammel skade i C2, som gir nervesmerter og vanlig smerter. Behandlingen jeg nå står på har vært fast i 7 år og den funker supert. Jeg har tatt mastergrad og er nå i full jobb. Så jeg er litt redd for å endre for mye på ting.

MEN medisiner kommer med bivirkninger dessverre. Og for meg er en enorm avflatning i følelser mest plagsomt. Siden jeg ikke er født uten følelser vet jeg instinktivt når og hvilken følelse som er riktig, jeg er også blitt god på å lese andre. Men nesten alle reaksjoner er uekte.. jeg føler ikke det jeg gir uttrykk for. Det har blitt sånn for å gjøre ting lettere for andre. Ble tante i mai, ingen glede mens andre gråt av glede på sykehuset. Jo lenger tid det går jo større gap blir det til det jeg husker av følelser. Vi (meg+pluss diverse leger) er vel sikre på at det er lyricaen som gjør dette. Men om jeg slutter hva da? Ikke merket noen endring fra top dose til nå. Må jeg ha hjelp til å koble følelser tilbake på en måte ?!?

Jeg sliter også med fysisk avhengighet, noe som ikke er rart etter 10 år. Men plagsomt allikevel. Vet faktisk ikke hvilket prep som er verst siden dette ofte skjer når jeg glemmer å ta, eller har reist bort uten medisiner slik at det gjelder begge på likt. Jeg kjenner på en intens uro i kroppen, det er umulig å sove. Det føles ut som man MÅ bevege seg. Særlig armer og bein. Skjelving i hender, kvalme og oppkast, svimmelhet 9g følelse av støt fra beina opp ryggraden når jeg går (men dette er blandet annet hva jeg fikk Lyrica for i starten så vet ikke om det er smerter som kommer tilbake eller abstinens eller begge deler). Dårlig matlyst osv. Osv. Typisk opioid abstinenser tror jeg… Men hva gjør man ? Finnes det noe som hjelper ?

Ble mest rambling her, gått 48t uten nobligan men fikk hentet på apoteket Istad og begynner heldigvis å kjenne kroppen fungerer igjen. Kanskje dere har noen tanker. Føler meg fanget i dette, men livet er veldig bra nå og vil ikke tilbake til 12 år siden heller.

Vil si jeg har ingen psykisk avhengighet kjenner ikke noe sug. Og får ingen rus av tramadol eller Lyrica i de dosene kun smertelindring. Har aldri økt dosene stått på samme siden behandlings oppstart. Jeg er også oppfulgt av fastlege og lege ved smerteklinikk.

kvinne/jente |
36 år |
troms

  Rusinfo svarer:

Spørsmål om vanlig bruk av medisiner (samt helseplager) blir dessverre en type veiledning vi ikke kan gi – dette bør heller tas i samråd med lege/helsepersonell.

Hva vi kan si, er at medisinbruk i mange tilfeller kan gi ulike bivirkninger, noen ganger også avhengighet. Det er ikke alltid opplagt hvilke symptomer som skyldes medisinbruk direkte, og hvilke som skyldes helt andre ting. Men hvis det er slik at du ønsker å prøve å finne ut hvor godt du fungerer uten medisin, kan du snakke med legen om nedtrapping (heller enn å slutte brått). Det kan i så fall være en fordel å trappe ned på ett medikament om gangen, heller enn flere samtidig. En viss grad av abstinens må du nok regne med uansett, men husk at disse vil være forbigående etter en stund.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.