Anonym spørreundersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Anonym undersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Har røyka ganske mye hasj i et halvt år, kan dette ha påvirket helsa mye?

Har røyka hasj i halvt år med pauser noen ganger i blandt. Men røyka ganske mye det meste parten av halve året.Er veldig beskymra for helsa. Kan dette ha påvirket helsa min mye? I så fall hvor stor skade kan dette ha gjort, kortsikt og langsikt? Jeg merker selv at jeg blir mer sur og irritabel når jeg ikke har røyka. Og vis jeg føler på noe stress så føler jeg at jeg må røyke.

mann/gutt |
19 år |
oslo

  Rusinfo svarer:

Dette fremstår som abstinenser etter hyppig bruk, og beskriver nok de kortsiktige skadene du spør om. Om man har røyket jevnlig over en lengre periode, er det flere brukere som opplever symptomer som de du nevner. Man kan også bli irritabel, ukonsentrert og sove dårlig. Blandes cannabisen man røyket med tobakk, kan det trolig også bidra til avhengighet og abstinenser når man slutter. For de aller fleste går disse symptomene over en stund etter avsluttet bruk. Dette virker ubehagelig, og det kan være lurt å ta en pause eller avslutte bruken for å få litt oversikt over situasjonen.

Om du ønsker å slutte eller redusere din hasjbruk, kan HAP-appen være et nyttig hjelpemiddel. Appen inneholder både et hasjavvenningsprogram, og mye informasjon om du ønsker å lære mer om cannabis. Mer informasjon om appen finner du her.

Du bør nok ikke bekymre deg for mye over helseskader. Hasjbruk kan alltids gi bivirkninger, men permanente skader skjer veldig sjeldent. Siden du ikke beskriver negative opplevelser i forbindelse med selve bruken, er det lite sannsynlig at du har påvirket helsen negativt på lang sikt.

På våre hjemmesider kan du lese mer om Virkninger og bivirkninger ved bruk av cannabis.

Du skriver at du føler behov for å røyke når du blir stressa, derfor kan det være lurt å undersøke hva som er årsaken til dette stresset. Slik vil du kunne finne måter for å håndtere stresset som vil fungere bedre på sikt. Ønsker du rådgivning rundt dette kan du for eksempel ta kontakt med din lokale Helsestasjon for ungdom. Tjenestene deres gratis, og de som jobber der har taushetsplikt.

Om du vil snakke mer om situasjonen må du gjerne også ta kontakt med oss på telefon eller chat i våre åpningstider (11-18). Lykke til!

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.