Tar man en slik tablett er man vel hektet igjen?

Hei! jeg er en såkalt oppgående person sjøkaptein. I 2021 brakk jeg lårbeinet og etter 4 store operasjoner med 2 havarerte operasjoner med en kraftig infeksjon i tillegg ble jeg «foret» med oksikontin og oksinorm. Jeg gikk på 80 mg daglig i nesten 2 år. Plutselig fant legen ut at nok er nok og forsyningslinjen ble stoppet. Jeg levde i 6 uker med de verste demoner jeg har opplevd som oppkast, diare, en fryktelig angst, ingen eller lite søvn jeg så katter som ikke var der. En natt puttet jeg bankkortet i lommen gikk ned på kaien her jeg bor og var fast bestemt på at slik kunne jeg ikke leve lenger jeg klarte det bare ikke. Bankkortet var for at det skulle bli lettere å identifisere meg. Jeg sto med en fot over kaikanten da et eller annet dro meg inn igjen det var natt jeg så ikke et menneske. Jeg ba til Gud da jeg kom hjem igjen at jeg ikke måtte dø i sengen og la noen finne meg slik. Jeg led alle de verst mulig fryktelige ting i disse 6 ukene er nå på bedringsvei det går an å komme ut av det men man må lide fryktelig for det. jeg trappet ikke ned men stoppet brått. Etter 6 uker fikk jeg angstdempende men avhengigheten og angsten satt i minst 8 uker. Mitt spørsmål er: Tar man en slik tablett er man vell hektet igjen? Jeg kaller meg for morfinist. En siste ting, disse medikamentene skulle kun vært gitt en begrenset tid og da til kreft pasienter med sterke smerter. Det må da være andre preparater man kan bruke. jeg synes også at det er en dobbeltmoral hos leger som skriver ut disse preparatene. De vet vet at man kan bli hektet og plutselig får de dårlig samvittighet og stopper utskrivelse. Takk for jeg fikk skrive ned mine tanker.

mann/gutt |
69 år |
vestland

  Rusinfo svarer:

Først og fremst må vi si at dette høres ut som en veldig ubehagelig erfaring – men det er godt å høre at du er på bedringens vei. Etter all sannsynlighet ville du hatt et betydelig mildere forløp om du hadde trappet ned gradvis over tid, heller enn å slutte brått.

Det stemmer at dette legemiddelet helst skal skrives ut over et kortest mulig tidsrom – men det er ikke nødvendigvis forbeholdt kreftpasienter. Andre pasienter med behov for smertelindring kan få utskrevet dette.

Utover dette anbefaler vi at du tar opp dette med legen din eller annet helsepersonell. Vi kan dessverre ikke gi rådgivning omkring vanlig bruk av medisiner.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.