Hvordan påvirker det samfunnet at unge begynner med rus så tidlig, og hva er konsekvensene?

Hvordan påvirker det samfunnet at unge begynner med rus så tidlig, hva er konsekvensene av det, og hvordan kan vi som samfunn forebygge dette.

kvinne/jente |
16 år |
innlandet

  Rusinfo svarer:

Dette høres ut som en skoleoppgave!

For å skrive en best mulig oppgave kan det være lurt å spesifisere hva man mener med rus (alkohol, cannabis, kokain, etc.), samt hvilke konsekvenser man er interessert i (helsemessige, økonomiske, sosiale etc.). På vår hjemmeside kan dere lese om tips til hva du bør tenke igjennom når du skal skrive en god oppgave som omhandler rus og rusmidler. Der finner du bl.a. en artikkel som heter Hvordan påvirker rusmidler samfunnet?.

Vi anbefaler også vår artikkel som heter Hvordan påvirker rusmidler nervesystemet og hormonsystemet? Denne gir en generell info om hormoner og nerver, og lenke til info om dette. Den sier også litt om hvordan rusmidler påvirker hjernens signalstoffer på ulike måter, og hvordan hormoner kan bli påvirket av endringer i nervesystemet over tid.

Du burde også kikke på en artikkel på Ung.no som heter Hvorfor blir du avhengig? Denne forklarer mer om hvordan rusmidler påvirker signalstoffer i hjernen, og sier noe om hvordan dette kan føre til avhengighet.

Legger også ved en rapport som omhandler samfunnskostnader ved alkoholbruk, som er utarbeider på oppdrag fra Actis, Blå Kors og Av- og-til.

Lykke til med oppgaven!

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.