Stått på sobril over tid, 1 x 10 pr dag. Er redd for avhengighet?

Har over tid pga mye uro m lite søvn og uholdbart stress stått på sobril over tid..1 × 10 pr dag…Er redd for avhengighet? Hva kan være symptomer på det? Svetting,hyppig vannlating…

kvinne/jente |
69 år |
agder

  Rusinfo svarer:

Det er individuelt hvem, hvor fort og hvordan man blir avhengig av Sobril.
Sobril er, i likhet med andre benzodiazepiner, vanedannende. Det tydeligste symptomet på avhengighet er abstinens ved fravær av inntak eller ved seponering. Vanlige abstinenssymptomer er stress, angst, uro, skjelving og kramper.
10 mg som døgndose er ikke en høy dose, men toleransen kan øke etter 1-2 uker. Du trenger kanskje derfor en høyere dose for å oppleve samme effekt. Sobril skal derfor brukes ved lavest mulig effektive dose over kortest mulig tid.
Det er viktig, som du selv påpeker, å være forsiktig og klar over risikoen for avhengighet. Vi vil derfor anbefale deg å ta dette opp med den forskrivende legen for å diskutere dagens dose og eventuelt opp-/nedtrapping.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.

Velkommen til RUSinfo!

HAP-app: Det har vist seg at appen trenger full oppgradering for å virke som den skal i iOS. Vi har funnet et firma som vil jobbe med oppgraderingen, men det kan ta litt tid og vi beklager til alle som savner appen