Hvordan påvirker fleinsopp kroppen?

Hei,
Jeg lurer på hvordan fleinsopp påvirker kroppen. Det vil si hva som skjer med hormonsystemet, nervesystemet og avhengighet.
Kan fleinsopp påvirke det sosiale for en og?

kvinne/jente |
16 år |
viken

  Rusinfo svarer:

Fleinsopp gir en ruseffekt som først og fremst er psykisk, i mye større grad enn fysisk. Rusen preges av en kraftig endring i bevissthetstilstand, og endrede/forsterkede sanseinntrykk. Du kan lese mer på våre faktasider om fleinsopp.

Fleinsopp gir effekt bl.a. ved å påvirke produksjonen og opptaket av en rekke signalstoffer i hjernen, særlig serotonin, dopamin og noradrenalin. Fleinsopp regnes ikke for å være avhengighetsskapende.

Se gjerne vår artikkel om rusmidler og nerve- og hormonsystemet.

Når det gjelder hvordan bruk av fleinsopp kan påvirke det sosiale, er jo dette et ganske stort og åpent spørsmål. På hvilken måte da, mener du? Vi kan i hvert fall si at der og da, under rusen, kan det være ganske vanskelig å opprettholde en «normal» sosial kontakt, ettersom man gjerne opplever omverden som kraftig annerledes enn vanlig. I noen tilfeller kan også fleinsopprus føre til at man ser verden i et litt annet lys også i ettertid, noe som i prinsippet kan ha betydning for hvem du er som person og hvordan du samhandler med andre.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Relatert innhold

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.