Bruker enormt med tabletter, hvordan komme meg ut av dette?

Jeg bruker enorme med smertestillende tabeletter og 100 i mnd vival, 50 stk for angst , søvn . Pr med Får og tak i ca 100 Tromadol og 100 pinex forte i løpet av en mnd . . Alså rundt 300 smertestillende og 50 vival . Dette har jeg gjort i dem 3 siste årene , og levera mi er sikkert ikke glad . Om jeg deler 350 tabeletter mot dele på 1 mnd , alså 1 mnd , så må jeg få i meg veldig mye over en som er normalt og bra . Hvor mange sånn mg får jeg i meg sånn ca pr dag, og tar jeg nå dødelige doser ? Og er litt på tanken om å trappe ned, men ingen vet og jeg vil ikke fortelle , ergo .. hvordan bør jeg gå frem ang å komme ut av dette … aleine , det er kun det som er alternativet for meg , lide og pines på nedtrapping aleine og uten hjelp eller legges inn et sted .

kvinne/jente |
52 år |
oslo

  Rusinfo svarer:

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Konkret hvor mye du får i deg hver dag er vanskelig for oss å si helt sikkert, da det er litt uklart for oss akkurat hva du bruker når. Men hva vi kan si sikkert, er at du bruker en svært stor mengde. Som du jo er inne på er dette noe som potensielt kan være ganske helseskadelig, og vi støtter helt klart tanken om å kutte ned/ut. Aller verst for leveren er kanskje Pinex Forte, som inneholder paracetamol i tillegg til kodein. Hvorvidt det er snakk om dødelige doser er veldig vanskelig å vurdere, da dette i stor grad er et spørsmål om individuell toleranse – og slik vi forstår deg, har du opparbeidet deg en svært høy toleranse over tid. Dosene du tar ville kanskje vært dødelige for en som ikke er vant med noen av disse legemidlene, mens for deg som er tilvendt dem, er ikke den akutte risikoen nødvendigvis like høy.

Du sier at du ikke ønsker å snakke med noen om dette, men vi vil likevel oppfordre deg til det. Å slutte på egenhånd kan være svært krevende, og da kan det være en stor nytte å ha støtte og oppfølging fra helsevesenet. Om du f.eks. snakker med fastlegen din om dette, kan du få hjelp med nedtrapping.

Om du likevel vil slutte helt på egenhånd, er det uansett nedtrapping som gjelder – noe du jo er inne på. Vi kan dessverre ikke gi en konkret plan for nedtrapping, men vi kan si at du bør beregne lang tid, og trappe ned i små mengder om gangen. Vent med å gå til neste trinn før du føler deg stabil på dosen du står på. Mange opplever det dessuten som gunstig å trappe ned på ett stoff om gangen, heller enn flere samtidig.

Se gjerne våre artikler Hjelp til å slutte med opioider og Hjelp til å slutte med benzodiazepiner for videre lesning.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Relatert innhold

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.