Blir jeg fulgt opp hvis politiet tar meg i å røyke hasj?

Om politiet tar meg i å røyke hasj, vil jeg bli fulgt opp for dette? Jeg er jo over 18 nå, og egentlig så tror jeg at jeg hadde hatt godt av å for eksempel gå på pissing lens hos politiet fordi da er jeg på en måte tvungen til å holde meg unna. Men har hørt at de over 18 kun for straff i form av bot/fengsel osv

kvinne/jente |
18 år |
vestland

  Rusinfo svarer:

Hva slags straffereaksjon du får hvis politiet tar deg i å røyke hasj er vanskelig å forutse. Du har rett i at påtaleunnlatelse med inngåelse av urinprøvekontrakt først og fremst tilbys de under 18 år, men det er opptil det enkelte politidistrikt å avgjøre hva de finner hensiktsmessig. Det vil si at det kommer an på hva som er rutine i politidistriktet du bor i. Som regel er det snakk om enten forelegg (bot) eller påtaleunnlatelse når det gjelder de minst alvorlige narkotikaovertredelsene. Uansett kan du jo ta kontakt med ditt lokale politikontor og høre om de har mulighet til å tilby deg noen form for oppfølging eller tilpasset opplegg.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.