Påvirker ADHD-medisinering seksuell lyst hos ungdom?

Hei , jeg er student på Uia, videreutdannin gi sexologi. Det kom opp et spørsmål her om bivirkninger av medisiner for de som har ADHD. Påvirker medisinering seksuell lyst hos ungdom ? Har dere noe forskning på dette ? MVH sexologistudent

kvinne/jente |
52 år |
agder

  Rusinfo svarer:

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Når vi mottar spørsmål om bivirkninger av medisiner, vil vi i mange tilfeller vise til Felleskatalogens omtale av det aktuelle legemiddelet, hvor du bl.a. vil finne en oversikt over registrerte bivirkninger, samt hyppigheten av disse.

For eksempel, i omtalen av Ritalin (en forholdsvis vanlig ADHD-medisin) er «erektil dysfunksjon» og «redusert libido» oppført. Andre ADHD-medisiner inkluderer ofte også samme eller lignende oppføringer. I tillegg er det også nevnt en rekke andre mulige bivirkninger, som i praksis kan bidra til å redusere (eller i noen tilfeller forsterke) seksuallysten, direkte eller indirekte.

Disse oppføringene gjør riktignok ikke forskjell på ungdom og voksne. Om du vil vite mer om dette, er det kanskje bedre om du forhører med ADHD Norge, som forhåpentligvis kan svare mer utfyllende enn hva vi kan.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.