Er sjansen for å bli avhengig/narkoman stor når enn tar oxynorm 5 mg 1 gang i døgnet?

Hei
Jeg har fått oxynorm 5mg av legen. Å jeg tørr ikke helt å spørre legen fordi da skjønner legen at jeg tenker mye på dette med å bli narkoman. Jeg skal ta 1 tbl hver morgen. Resten av dagen bruker jeg andre smertestillende som ikke har narkomanfare. Det er fordi jeg da kan kjøre bil etter 8 timer. Jeg er nøye med å ta alle medisiner riktig. Er sjansen for å bli avhengig/narkoman stor når enn tar oxynorm 5 mg 1 gang i døgnet? Det er jo ikke i kroppen hele tiden da? Så jeg ville tro det var ok? Men så er jeg så redd at jeg tar feil. Jeg skal stå på dette iallefall i 3 uker.

kvinne/jente |
25 år |
nordland

  Rusinfo svarer:

Din bekymring for å bli avhengig av stoffet er forståelig, fordi Oxynorm (og opioider generelt) er særs avhengighetsskapende. Forskning viser at bruk av slike vanedannende medikamenter ikke skaper avhengighet når de brukes i kortere perioder som smerteleindring. Hvis du bruker opioider over tid vil du nok merke abstinenser når du slutter, men det vil gå over etter noen dager. Det er du som bestemmer om du skal bli avhengig, ikke medisinene du tar.

Hvis du deler bekymringen med legen din, kan du også få svar på hva legen har tenkt når han har satt deg på de. Med andre ord vil vi anbefale deg å snakke med legen om din konkrete situasjon.

 

 

 

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.