Abstinenser fra Norspan, hvor lang tid tar det før jeg blir frisk?

Hei! Jeg har brukt Norspanplaster i 4 år 40 mikrogram.( jegtrappet ned til 15 mikrgr, forderetter å klippe plasteret opp i str med en lillefingernegl. Jeg har vært veldig dårlig ( kvalme, oppkast, tristhet ,uro ,fryser og svetter . Rett og slett pining. Men det har gått 6 dgr nå … så det værste er vel gjort ,men fryser og svetter … Hvor lang tid tar det før jeg blir «frisk «

kvinne/jente |
48 år |
viken

  Rusinfo svarer:

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Når det gjelder varighet av abstinenser etter nedtrapping eller bråslutt med opioider, opplever mange at de verste plagene er overstått innen en uke. Det er riktignok ikke uvanlig å oppleve et visst ubehag i noen uker til, men dette er som regel en god del mildere sammenlignet med den første uken.

Utover dette kan det riktignok være noen forskjeller fra person til person, men i utgangspunktet er det neppe så lenge igjen før du føler deg merkbart bedre. Dette skjer riktignok gjerne litt gradvis, og noen opplever også at det kan gå litt i rykk og napp. Ettersom buprenorfin (virkestoffet i Norspan depotplaster) har en forholdsvis lang halveringstid, kan dette forklare hvorfor du opplever abstinenser noe lengre enn gjennomsnittet.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.