Abstinenser fra Norspan, hvor lang tid tar det før jeg blir frisk?

Hei! Jeg har brukt Norspanplaster i 4 år 40 mikrogram.( jegtrappet ned til 15 mikrgr, forderetter å klippe plasteret opp i str med en lillefingernegl. Jeg har vært veldig dårlig ( kvalme, oppkast, tristhet ,uro ,fryser og svetter . Rett og slett pining. Men det har gått 6 dgr nå … så det værste er vel gjort ,men fryser og svetter … Hvor lang tid tar det før jeg blir «frisk «

kvinne/jente |
48 år |
viken

  Rusinfo svarer:

Når det gjelder varighet av abstinenser etter nedtrapping eller bråslutt med opioider, opplever mange at de verste plagene er overstått innen en uke. Det er riktignok ikke uvanlig å oppleve et visst ubehag i noen uker til, men dette er som regel en god del mildere sammenlignet med den første uken.

Utover dette kan det riktignok være noen forskjeller fra person til person, men i utgangspunktet er det neppe så lenge igjen før du føler deg merkbart bedre. Dette skjer riktignok gjerne litt gradvis, og noen opplever også at det kan gå litt i rykk og napp. Ettersom buprenorfin (virkestoffet i Norspan depotplaster) har en forholdsvis lang halveringstid, kan dette forklare hvorfor du opplever abstinenser noe lengre enn gjennomsnittet.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Tjenesten er åpen på hverdager kl 11-18.

Vi holder stengt

  • 1.mai
  • 10.mai
  • 17.mai
  • 18.mai
  • 29.mai

 

Tirsdag 2.mai åpent 15-18

Tirsdag 16. mai åpent 15-18

Tjenesten er stengt kl 14.30-15 hver dag.