Om paracetamol og leverskade

Hei, vil først bare si at jeg bare er nysgjerrig grunnet en kamerat som har fått leverskade av at han tok en overdose på Paracet ved en feil. Føler det blir litt innpåtrengende å spørre ham rett ut, men lurer veldig på dette. 1. Om man har tatt overdose på paracetamol, får man leverskade selv om man får hjelp/motgift innen 8 tima? 2. Om man får leverskade av dette, e det alltid permanent? 3. Vil man dø innen få år om man har fått permanent leverskade? Eller lsm kan man lev med det til man blir 80 typ 4. Kommer leverskade med en gang etter en paracetamol overdose, eller først etter et døgn?

mann/gutt |
16 år |
nordland

  Rusinfo svarer:

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Når det gjelder paracetamol og leverskader får du nok bedre svar dersom du henvender deg til helsepersonell. Vår kompetanse er rusmidler og dermed er vår kunnskap om paracetamol begrenset. Du kan f.eks. ta kontakt med en helsestasjon for ungdom eller helsesykepleier på skolen. Ved akutt bekymring for overdose, kontakt Giftinformasjonen 22 59 13 00.

Det vi kan si er at store doser paracetamol kan skade leveren og at det kan ta lang tid fra inntak til skaden inntreffer (flere døgn).

Du kan lese mer om paracetamolforgiftning i denne artikkelen fra helsebiblioteket.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.