Er det ulovlig å importere krem som inneholder CBD?

Jeg har kjøpt en krem ( fisiocrem Cannabis Cannabidiol (cBD) Arnica Hypeticum. På innhold står det bla.: cannabidoil, cannabis salvia seed oil, men ikke mengde. Kan ikke brukes til barn under 3 år. Ei venninne m ryggsmerter har spurt om jeg kunne kjøpe noen lign dråper jeg ikke har finnet.
Nå har jeg lest diverse på nett og lurer på om jeg tør å ta med denne? Vil ikke bli tatt for ulovligheter og legger den igjen dersom det er ulovlig

kvinne/jente |
78 år |
oslo

  Rusinfo svarer:

Vi tolker det som at du vil importere denne kremen, eller ta den med over grensen til Norge.

I følge Legemiddelverket er det ulovlig å importere CBD-produkter til Norge uten særskilt tillatelse, så dersom du blir stoppet i tollen med en slik krem kan det medføre en reaksjon fra Tolletaten. Om din venninne ønsker å importere en slik krem på lovlig vis, bør hun ta kontakt med en lege som kan søke om godkjenningsfritak​ for denne typen legemidler.

 

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Tjenesten er åpen på hverdager kl 11-18.

Vi holder stengt

  • 1.mai
  • 10.mai
  • 17.mai
  • 18.mai
  • 29.mai

 

Tirsdag 2.mai åpent 15-18

Tirsdag 16. mai åpent 15-18

Tjenesten er stengt kl 14.30-15 hver dag.