Hvordan skal det føles å ta ecstasy?

Hei, jeg tok en halv blue punisher igår, jeg har hørt at det er en av de sterkeste ecstasy pillene men jeg følte ikke så mye. Det var første gang jeg tok det så vet ikke hva jeg forventa, men det eneste jeg følte var at jeg ble litt ekstra glad og positiv, det var bare veldig behagelig. Men jeg følte meg helt tilstede og normal, jeg følte at mine psykiske plager var litt satt på
Vent. er det sånn det skal føles å ta ecstasy?

kvinne/jente |
17 år |
oslo

  Rusinfo svarer:

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Det er normalt å kjenne på en følelse av velbehag ved bruk av ecstasy, hvor man er både glad og positiv. Virkestoffet i ecstasy er MDMA (3,4 metylendioksymetamfetamin). MDMA fungere på den måten at det frigjør utskillelsen av serotonin, en signalsubstans i hjernen som blant annet bidrar til å regulere følelser. Bruk av MDMA vil også bidra til å redusere aktiviteten i amygdala, et område i hjernen som er forbundet med prosessering av frykt. Redusert aktivitet i dette området kan derfor forklare hvorfor man i mindre grad kjenner på psykisk ubehag. Det er derfor helt vanlig å oppleve av «psykisk ubehag blir satt på vent».

Effekten av ecstasy vil også være avhengig av doseringen, samt hvor mye MDMA som finnes i tabletten. En vanlig brukerdose ligger på 75 – 125mg. Videre er det også slik at tidligere erfaring med stoffet vil påvirke den aktuelle rusopplevelsen.

Du kan lese mer i vår brosjyre om MDMA.

 

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.