Anonym spørreundersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Anonym undersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Hvordan støtte mannen min som drikker for mye?

Min man er alkoholiker … men han benekter det fortsatt ( men han veit det egentlig)selv vis han er nå hjemme og plage seg med abstinens symptomer… hva kan jeg gjøre eller støtte han .. mvh

kvinne/jente |
45 år |
vestfold og telemark

  Rusinfo svarer:

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Hvordan du best kan støtte mannen din kommer jo helt an på hva slags støtte han selv føler han har behov for. Men du kan jo begynne med å ta en prat med han. Fortell at du er bekymret, spør hvordan du kan være til støtte og be han tenke over sitt eget alkoholforbruk. Mange er ikke bevisste og/eller ærlige nok når de vurderer eget forbruk, men det å sette seg ned og virkelig telle etter kan kanskje få han til å se hvor mye han faktisk drikker. Du kan få tips til en slik samtale her.

Hvis han etter hvert føler at han har et problem, og ønsker å ta tak i det, kan han snakke med legen sin. Legen kan henvise til riktig behandling, enten det er avrusning, døgnbehandling, dagbehandling/poliklinisk behandling eller et lengre behandlingsopphold. Hvis han ikke ønsker å snakke med lege kan dere se på sidene til easychange,  der finner dere kartleggingstest og nettbasert selvhjelpsprogram.

Om han fortsatt ikke føler at han har noe problem og ikke ønsker hjelp eller støtte fra deg  er det dessverre ikke så mye du kan gjøre for at han skal drikke mindre. Om han skal lykkes med å endre alkoholvaner er det større sjanse for at han klarer det om han gjør det for sin skyld, fordi han er motivert – ikke for din skyld, for å slippe mas og dårlig samvittighet. Hvis dere tar en prat hvor du ber han om å fortelle hva han tenker og ønsker kan det bidra til at han føler større ansvar for eget liv, og skjønner at det er han som avgjør hvordan livet hans skal bli.

Hvis du som pårørende føler at du trenger noen å snakke med om dette kan du ta kontakt med veiledningssenteret for pårørende, de vet mye om hvordan det er å være pårørende, og hva som kan og ikke kan gjøres.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.