Kan dere dokumentere at det er registrert tilfeller hvor folk har dødd av hasjrøyking?

Hei.
Dere skriver at det er registrert tilfeller hvor folk har dødd som følge av hasjrøyking i Norge. Kan dere dokumentere dette?

mann/gutt |
19 år |
oslo

  Rusinfo svarer:

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Ja, vi kan dokumentere at det er registrert dødsfall som følge av cannabisbruk I Norge. Det er registrert i dødsårsakregisteret til FHI.

Når det er sagt er død som følge av cannabisbruk er ekstremt sjeldent. Statens institutt for rusmiddelforskning (SIRUS) registrerte i 2012 to dødsfall grunnet cannabisbruk. Det er imidlertid viktig å påpeke at de ikke vet om disse to personene hadde inntatt syntetiske cannabinoider eller vanlig cannabis. Før dette var det ikke registrert dødsfall siden 2004. Du kan selv se hvor mange som er registrert med cannabis som dødsårsak i dødsårsaksregisteret til FHI hvert år.

Død som følge av en overdose på cannabis er altså ikke et utbredt problem. I de tilfellene hvor det er registrert er det hovedsakelig hjerterytmeforstyrrelser som har vært problemet( BACHS, L. & MØRLAND, H. (2001) «Acute cardiovascular fatalities following cannabis use.» Foren Sci Int, 124, 200-203.) De fleste tåler påvirkningen cannabis har på hjertet helt fint, men har du en hjertesykdom eller hjerteproblemer bør du være forsiktig med inntak av cannabis.

 

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.