Blir ekstremt emosjonell av alkohol

Hei jeg har et problem. Noen ganger når jeg blir full (hovedsaklig når jeg drikker tiktak litt fort eller ikke utblandet blir jeg ekstremt emosjonel og kan få mentalt sammenbrudd. Jeg skjønner ikke helt hva som skjer jeg har selfølgelig stoppet med dette nå men hadde blitt veldig glad om det var noe forklaring jeg kan bli like full uten at det skjer men med lavere prosent.

kvinne/jente |
19 år |
viken

  Rusinfo svarer:

Du har gitt en del av forklaringen selv. For når du drikker Tiktak (37 %) fort og uten å blande det ut, så er det lett å bli veldig full. Du blir også mye raskere full på denne måten. Når promillen stiger fort, blir ofte reaksjonen mye sterkere.

Hvis du drikker lavere prosent, vil promillen stige saktere. Selv om du da får samme promille etter hvert, så tar det lengre tid. Og i løpet av den tiden «venner kroppen seg til å ha promille» (en slags toleranse for effektene).

Håper det var en forklaring som ga litt mening. Du finner mer om alkohol i våre brosjyre.

Hvis du vil ha tips for å drikke tryggere, finner du det her.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Tjenesten er åpen på hverdager kl 11-18.

Vi holder stengt

  • 1.mai
  • 10.mai
  • 17.mai
  • 18.mai
  • 29.mai

 

Tirsdag 2.mai åpent 15-18

Tirsdag 16. mai åpent 15-18

Tjenesten er stengt kl 14.30-15 hver dag.