Anonym spørreundersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Anonym undersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Føler meg misbrukt av helsevesenet

Hei, jeg ble bedt på pissings. Pga psykologen sendte varsling til fastlegen , å dermed fikk muntlig førekort beslag. Det jeg lurer på er at er dette lov ? Har verdt på pissing snart 6 månder, alle har verdt negativ har aldri hatt noe problem med cannabis men drev litt med det for ca 7 månder siden. Har prøvd å avslutta dette siden det starta med blir bare verre å verre, fastlegen vrir bare på alt å siste møte jeg hadde så fikk jeg beskjed at jeg måtte pisse ut dette året ca 4 månder til men jeg kunne få tilbake lappen. Har fastlegen lov til dette ? Har snakket med statsforvalter osv å sagt at dette er bare noe tull men får bare gråe svar. (Et svar men er egt ikke et svar) vet dere noe om dette her ? Prøvd å få svar men begynner å gå tom for ider… hater å gå på disse pissingene, er så mye stress å ødelegger virkelig dagene mine. Og kan de be om spontant pisse test ? Lurer pga jeg sitter her hjemme å sturer å aner ikke om jeg kan dra på ferie, tilfelle de ber om test å jeg ikke kan så tror de at jeg prøver å komme unna… går ikke an å snakke med fastlege, blir bare verre vær gang jeg har prøvd… føler jeg blir straffet, fordi jeg sleit psykisk.. og foresten psykologen fikk sparken noen dager etter han sendte dette til fastlegen min… VI KOM IKKE GODT OVERENS…

Har dere noen ider som kan hjelpe meg ut av denne situasjonen ? Føler jeg bare blir dytta rundt å aldri hørt.. føler meg missbrukt av helsevesnet..

mann/gutt |
23 år |
viken

  Rusinfo svarer:

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Det er leit å høre at du føler deg dårlig ivaretatt og ikke hørt av helsevesenet. Psykolog og lege har plikt til å enten gi deg muntlig kjøreforbud i inntil 6 måneder, eller sende bekymringsmelding til statsforvalter, om det vurderes at du ikke fyller helsekravene for førerkort. Men om du mener deres vurdering ikke stemmer, har du rett til å klage. Det gjør du til statsforvalter. Vi anbefaler deg å kontakte Pasientforbundet og høre med de om dine rettigheter og eventuelt om de kan bistå deg på noe vis.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.